Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Tachográf oktatás

Tachográf oktatás

Tanfolyam: 04.29. (Hétfő)
Tanfolyam: 05.13. (Hétfő)
Jelentkezési határidő:
04.29.


Tájékoztatunk Téged, hogy a 165/2014/EU rendelet 33. cikk (1) bekezdése szerint a szállítási vállalkozásnak gondoskodni kell arról, hogy a járművezető, aki tachográffal ellátott járművet vezet, a tachográf használatáról megfelelő képzést kapjon. A pontos jogszabályt a keretben találod.

Tachográf jogszabály

Ez azt jelenti, hogy a tachográfot használó sofőrnek rendelkeznie kell a tachográf kezelésére vonatkozó képzési (és utasítási) igazolással.

Felhívjuk a figyelmed, hogy a kötelezettség arra vonatkozik, hogy minden sofőr részt vegyen a tachográf helyes működéséről szóló „valamiféle” oktatáson, nem pedig arra, hogy ezt kizárólag nálunk teheti meg! A mi általunk szervezett képzés és igazolás nem kötelező, opcionálisan választható, semmiféle hátránnyal nem jár, ha nem tőlünk rendeled meg a szolgáltatást.

 

A 165/2014/EU rendelet 33. Cikke: A szállítási vállalkozás felelőssége

(1)   A szállítási vállalkozás felelőssége gondoskodni arról, hogy járművezetői megfelelő képzést és utasítást kapjanak a menetíró készülék – legyen az digitális vagy analóg – helyes működésével kapcsolatban, továbbá rendszeresen ellenőrzi, hogy járművezetői helyesen használják-e a készüléket, és nem adhat nekik olyan, közvetlen, vagy közvetett ösztönzőt, amely a menetíró készülékkel való visszaélésre sarkallhat.